Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 3. februára 2013

Krabička

Mám rada tieto plechové nádobky na drobné pečivo počas Vianoc alebo aj inokedy po celý rok. Táto mi však bude asi dosť dlho pripomínať chorobu, ktorá ma opantáva už druhý týždeň a nie a nie skončiť. Ležala som celých 7 dní a žiadny zázrak sa nekoná. Dvoje antibiotiká doužívané, tri kilá dole (čo ja veru nepotrebujem), nos naďalej upchatý a hrdlo zahlienené. Takéhoto agresora som tuším ešte nezažila. Ak poznáte nejaké domáce vychytávky, tak sem s nimi.
Krabička mi  momentálne slúži ako príručná lekárnička. Dokedy ešte ??? :-(






34 komentárov:

  1. Janičko, krabička je nádherná ...... i když by se určitě hodila více na něco jiného než na léky ..... mě vždy zabírá horký čaj se slivovicí ..... i když na antibiotika nevím, nevím ..... držím palečky, ať jsi brzy fit ...... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Markétka, so slivovicovým čajom nemám za normálnych okolností problém, ale ešte dnes bola posledná tabletka ATB. Uvidíme, čo prinesie ďaľší deň ...

      Odstrániť
  2. Jani, tak to je nepríjemné, toľko antibiotík. Prajem i skoré uzdravenie. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, ja som sa ich v detstve najedla oveľa viac a ešte aj zaberali. Ale dnes? To už nezaberá tuším nič. S kolegyňou sme na tom rovnako - nie a nie sa dať dokopy.Pa

      Odstrániť
  3. Čaj+zázvor+citron a med nebo cukr+cibule (nakrájet cibuli, posypat cukrem, ona pustí po nějaké chvilce/době šťávičku a tu po lžičkách polykat. Není to hnusné jak mnozí tvrdí, je to prostě sladký sirup.
    Také je dobré zvýšit příjem vitamínu C, v tomto stadiu i 4000 mg denně. Já mám nejraději tento
    http://www.dinarin.cz/Calcium-Vitamin-C-1000-mg-Generica-eff-tbl-10.html
    Nelekni se že všude píší jedna denně - párkrát se to porušit dá a příjem zvýšit.
    Ať je líp

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ... aj toto som už vyskúšala. Dokonca čaj zo zázvoru (strúhaného) pijem preventívne. Pila som ho aj pred vypuknutím choroby.... takže preto ten môj pesimizmus ...s cibuľou momentálne tiež žiadny problém, len nech mi už niečo pomôže !!! Ešte idem doplniť to céčko, aj keď to kvantum citrónov tento týždeň nestačilo ... ?

      Odstrániť
    2. V citronech ho není tolik, tělo potřebuje megedávku (když je nemocné, nebo když se něco blíží). Tak se brzy uzdrav. A nezapomeň - veselá mysl, půl zdraví ;o))

      Odstrániť
  4. No to je teda na nič , takéto prechladnutie ...
    Ak môžem poradiť , tak čaj. Bylinkový a na LITRE /2-3 l denne/
    (podbeľ, skorocel, prvosienka, tymián alebo materina dúška).
    Skoré uzdravenie , Janička ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ináč čajový človek, pijem ho aj v lete a ešte sa mi "neprejedol".
      Vlastne momentálne mi z neho dvíha žalúdok - toľko som ho vypila. Zajtra ešte skúsim nejaký z týchto odkašliavacích. Ďakujem :-)

      Odstrániť
  5. Janičko tak přeji hlavně brzké zdravíčko,krabička je nádherná!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Jani, tak to je teda na porážku, tiež ma ide poraziť ak som chorá a nie a nie sa z toho vystrábiť. Uvidím, ako dopadnem, včera som dobrala Coldrex a od dnes som už len na vitamínoch. Keď mám dievčatá choré ale vo všeobecnosti by to malo zabrať aj na dospelého.

    Pri nachladnutí a zahlienení vynecháme mliečne výrobky, upchatý nos je dobré si infra lampou nahrievať, uvolnia sa hlieny a hrdlo je dobré kloktať klasika slanou vodou. Ak znesieš tak si môžeš slanou vodou prepláchnuť aj nos. A samozrejme veľa tekutín, to už dievčatá písali. Veľa vitamínov, hlavne Céčko.

    Prajem ti skoré uzdravenie. Pá Renata

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Reni, tú lampu som na tvoj popud po rokoch vybrala zo skrine a odbehujem sa do kuchyne nahrievať. Preto ju nepoužívam, lebo niekedy (pri zápale) by mohla narobiť viac škody ako osohu. No hádam po tých ATB zápal nemám.
      To preplachovanie teoreticky ovládam, ale nie som schopná nájsť odvahu vykonať to :-)

      Odstrániť
  7. Jani, skús zázvorový čaj. Recept nájdeš na mojom blogu. Mne lepšie chutí z čerstvého. Tak skoré uzdraveníčko!!!
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moni, čítala som. Ja ho bežne cez víkend robievam - z čerstvého, strúhaného zázvoru.Ďakujem, J.

      Odstrániť
  8. Janka, skoré uzdravenie !
    áno, čerstvý zázvor - čaj .. čierna redkovka + cukor (redkovku nakrájať na plátky, každý plát zvlášť posypať cukrom - ono to pustí šťavu, a po lyžičkách papkať) .. cibuľový čaj (nakrájať cibulu a spraviť normal čaj, ako ked robíš z domácich byliniek .. precediť, sladiť medom)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú čiernu reďkovku mi niekto poradil, keď bola staršia dcéra v detstve často chorá. Odvtedy som ju ani nevidela. Cibuľový čaj som mala včera namiesto večere, aj tak mi jedlo nechutí...

      Odstrániť
  9. Jani, no veľa zdravia praje spoluchorôbka. Nedrží ma to našťastie tak dlho a zatiaľ som bez ATB, hoci neviem, čo na to povie zajtra môj lekár... Ja som skôr za prírodnú liečbu, kým to len ide,ako radia aj predchádzajúce dievčatá, ale už som vypila toľko tekutín, že by som sa nimi odplavila až k Čiernemu moru, kloktala, naparovala a pozitívny výsledok nikde.
    Ale verím, že aj psychika veľmi ovplyvňuje našu odolnosť, tak Jani, nahoď úsmev a zvládneme to:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gabi, máš pravdu, psychika už začala u mňa úradovať po týždni neuzdravenia :-(

      Odstrániť
  10. Jani,ani jako zdravotní sestra Ti moc neporadím. Nevím, z jakého důvodu máš antibiotika, protože ty na virové onemocnění stejně nezabírají. Tak krom bylinek a zázvoru je dobrý Wobenzym a imunoaktiv z hlívy ústřičné. Je to dražší, ale mám to odzkoušené. Přeji ti brzké uzdravení A krbičku máš krásnou:-)Věra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vierka, u mňa to bola viróza s komplikáciou angína, tak asi preto. No ale vidíš, nezabralo. Preventívne sa asi pozriem po tej hlive, keď sa z tohto svinstva dostanem. Ďakujem, J.

      Odstrániť
  11. Jani, po mojej minuloročnej ťažko chorobnej zime som vsadila na prevenciu domácky vyrábanú, hovorím tomu elixír zdravia. Obsahuje slivovicu (ktorú inak ne som schopná piť), med, citróny, propolis. Každý večer dám malý glg. Zatiaľ úspešne zaberá.
    Pri tvojom liečení by som sa predopovávala vitamínom C.
    Taká krásna krabička si nezaslúži byť obsadená liekmi. Prajem skoré uzdravenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrá prevencia Jani, napíš mi presný pomer jednotlivých ingrediencií.
      Ďakujem, J.

      Odstrániť
  12. Janičko ,krabička je krásná což o to ale byla bych ráda kdyby tam bylo třeba šitíčko a zdravíčko!Já užívám z firmy LR přípravky Aloe-Vera! Jmenuje se to Colostrum,je to na posílení imunity,2 roky jsem nemarodila,užívá to i moje dcera po porodu a ona kojí.Je to z mleziva kraviček. Dávka stojí cc600kč. Kdyby jsi chtěla něco vědět víš kde mě najdeš.Daja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niečo som už o tom počula. Ešte si doplním informácie. Ďakujem, J.

      Odstrániť
  13. Janka krabička je nádherná, škoda jej je na lieky... A nejaké vychytávky na uzdravenie? Veľa bylinkových čajov, surové ovocie a zelenina ( napr. postrúhané jabĺčko, mrkva, cvikla, trošku medu, prípadne do toho postrúhať vl. orech, alebo pokrájať banán, pomaranč...), asi dva-tri krát denne nadrobno pokrájaný strúčik cesnaku zapiť čajom. Vynechať cukor - sladkosti, éčka a iné chemikálie a hlavne živočíšne bielkoviny - mäso a mlieko a výrobky z nich. Radím len to čo mám vyskúšané - už roky rokúce takto liečim seba, deti i muža.
    Tak skoré uzdravenie Ti prajem. Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je všetko, čo mám rada ... teda ja mám rada aj to, čo treba vynechať :-), no chápem.
      Ďakujem Ivetka, J.

      Odstrániť
  14. Janka, krabička je krásná a jak píší děvčata určitě si zaslouží lepší obsah než léky, ale zdraví je nejdůležitější - ať se Ti brzy navrátí,
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, momentálne by som sa vzdala čohokoľvek pre voľné dýchanie ... ďakujem,
      J.

      Odstrániť
  15. Jani, prajem skoré uzdravenie a krabičku naplň sušienkami, bude sa na ňu lepšie pozerať je krásna.
    Pa Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Jani, krabička je krásná, ale určitě by si ji ráda využila ne něco jiného, příjemnějšího!
    Rychlé uzdravení přeji, pa Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Brzké uzdravení...a hezké dny přeji.
    ♥♥♥
    Žaneta
    krabička je dokonalá!

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Jani,máš krásný blog a jsi velmi šikovná.A neboj, zase budeš zdravá a tvořit tu svoji krásu:-).Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  19. krábička je krásna a dúfam, že ju čoskoro na niečo iné využiješ, prajem Ti Janka, skoré uzdravenie!!!....tiež užívam antibiotiká...je taký čas na choroby...nech je už jar! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za čas, ktorý ste venovali napísaniu pár milých slov v komentári ♥