Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 24. októbra 2014

Taška č. 2

Vlastnoručná výroba tašiek ma začala celkom baviť.
Základom je staronový ľan.  Hnedý pásik je popruh z piknikového koša a "rúčky"sú zo starej koženej kabelky. Pri prenose nápisu na látku som si opäť pomohla vonným olejom.
V podstate to bola jednoduchá záležitosť.








14 komentárov:

  1. Jani, je perfektná a to vypracovanie dokonalé. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc krásné Janičko!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Paní Jano taška je opravdu moc pěkná, líbí se mi.Chtěla jsem vás poprosit, jestli je možné popsat, jak přenášíte obrázek pomocí oleje. Metodu neznám, ale zaujala mne. Na vašich stránkách je vidět,že jste velmi šikovná žena, promiňte, ŽENA. Přeji hodně kreativních nápadů při zvelebování bytu. Krásný den. Děkuji Emma

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý večer Emma, ďakujem za pochvalu :)
      Teraz k tomu prenosu. Obrázok si vytlačím na tlačiarni v zrkadlovom obraze - teda, pokiaľ sa jedná o nejaký text. Potom stranou, kde je tlač, priložím na látku. Je potrebné prilepiť lepiacou páskou, aby sme zabránili posunu.Potom štetcom, namočeným v aromatickom oleji jemne prejdem po texte z opačnej strany papiera (kde nie je tlač - tú s tlačou máme na látke.) Potom opačnou stranou lyžičky šúchame po texte a ten sa nám pekne odtlačí. Olej sa vpije do papiera, takže žiadne fľaky nezostanú.Na záver treba prežehliť cez papier na pečenie.
      Ak máte nejaké doplňujúce otázky, pokojne sa spýtajte.
      Jana

      Odstrániť
    2. Ahoj Janka, koooonecne som to vyskusala :-) . DAK U J E M za super napad - podarilo sa a hlavne to, ze si sa podelila o to, ze ako nato :-). Nevies, ci sa to to takym sposobom da preniest aj na drevo??

      Odstrániť
    3. Zuzka, to som neskúšala, ale možno na rovný povrch by aj išlo. Daj vedieť, keď vyskúšaš :)

      Odstrániť
  4. Jani Ty jsmi zas dala....pro Tebe jednoduché a pro mě neskutečně krásné!!!!Jsi taková šikulka,že to ani nejde napsat,kde ses to ve svém mladičkém věku vše naučila??????Dája

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jani, nádherná taška! Hezký večer, Jana

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za čas, ktorý ste venovali napísaniu pár milých slov v komentári ♥