Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 16. apríla 2011

Veľkonočne u nás ...

Dobré ráno milé čitateľky, ... tak teda takto zavčasu som ešte príspevok nevkladala. Cez bežný pracovný týždeň vstávam s veľkou nevôľou a teraz v sobotu, keď nemusím ... no zákon schválnosti ... tak čo s týmto ranným  časom, vysávať nemôžem, ani iné hlučné práce, tak potichu jedine "blogovanie", súhlasíte, že?
Tento rok som sa síce chystala robiť madeirové vajíčka, aj vŕtačku sme kúpili, ale nemám tie pravé násady, takže sa chválim "cudzím perím". Tieto vyrobila moja dobrá dlhoročná kamarátka Majka. A myslím, že najlepšie bude, keď sa do takejto výroby pustím v zime, aby som to vôbec stihla :)
... ale aspoň som minulý víkend ušila závesy do kuchyne. To bol tiež adrenalín, v polovičke šitia  mi došla biela niť, tú mám síce stále v zásobe, ale teraz ani zásoba ... podarilo sa mi nájsť elastickú, no pre zmenu nebola doma vhodná ihla  :)))) ... to som celá ja :)

Pekný víkend ♥







16 komentárov:

  1. ahoj Janka, ja som na to tak isto...od siestej hore a manzel este spi...tak mi nezostava nic ine ako blogovat..Tie vajicka su krasne..mozes pochvalit kamosku...:)
    pa a prajem krasny vikend

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Zuzi, ja sa už pomaly presúvam do kuchyne, nech tento "dlhý deň" len tak nepremrhám.
    Papa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Janka, vajíčka jsou krásná. Líbí se mi i závěsy.
    Hezký víkend
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Jani a ďakujem. Teraz by mi prišla vhod obložená misa, čo máš na blogu ... to by bolo papaníčko :)
    Maj sa krásne , J.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Jani, s tím vstáváním jsem na tom byla dneska stejně :o)
    Závěsy jsou i přes potíže parádní, těším se na tvoje vajíčka - velmi tuhle techniku obdivuji.
    Pohodovou sobotu, zdravím Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jani, přeji krásné dopoledne, musím pochválit závěsy, jsou moc krásné a zátiší s vajíčky jsou na 1* . Já jsem dneska ráno vstávala taky brzo, v 6 hod. se starším synem, který jel k tatínkovi. Tak už mám skoro uvařeno, vypranou první pračku a stihla jsem už nakoupit...tak budu mít alespoň dlouhý den...;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To je viditeľné, že tvorivým dušičkám je ľúto premrhať voľný deň v posteli :)))

    Helenka, na tie moje vajíčka budeš ale čakať ešte dosť dlho, aj keď už sú aspoň vyfúknuté a to je základ celého špásu.

    Peti, fíha, to si toho stihla, my teraz ideme na bowling (sľúbili sme Natálke) a potom nebudem vedieť do čoho sa skôr pustiť :)
    Najviac ma láka bednička, čo som ju ukoristila cez týždeň pred obchodom. Treba obrúsiť a asi namoriť. Bude na balkóne.
    Bože ... a čo budem variť ???
    Papa, J.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj Jani, tak ja som dnes vstala asi pred hodinkou:-) vajíčka sú úžasné, závesy nádherné, jemné...p.s: dnes u nás bude taká rýchlovka - syrový špíz (mňamka).......pekný víkend...Kami

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj Janka, mas to krasne. Ked vidi clovek tolku krasu navcas rana, tak hned ma krajsi den. Si velka sikulka

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Janicko, ty madeirove vajicka jsou uzasne. Letos se chystam to take vyzkouset a uz prosli i savem. Mas to krasne nacancane, radost pohledet. A ty zavesy, tez krasne. Romantika, romantika. Preji krasny den, Katerina

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Janka, tieto "niťové" záležitosti sa mi stávajú vždy, keď si idem "oddýchnuť" k šijaciemu stroju. Oddych sa ale zmení na poriadnu nervozitu a tak väčšinou nič nedošijem. Chválim Ťa za trpezlivosť, záves sa mi páči a keď sa doň oprie slniečko...ach, ani obloženú misu netreba:))) Vajíčka sú prekrásne, nežné, krehké a viem, koľko času a pevných nervov stoja. Majka má šikovné rúčky, mali by sme ju vtiahnuť do blogového sveta:)
    Krásny víkend želám.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. JANIČKO, POSÍLÁM VELKÉ POZDRAVENÍ.
    FOTEČKY JSOU NÁDHERNÉ, CHVÁLÍM KRÁSNÉ VELIKONOČNÍ ZDOBENÍ.
    U NÁS SVÍTÍ SLUNÍČKO A PŘÍJEMNĚ FOUKÁ VÍTR, KTERÝ HEZKY USUŠÍ PRÁDLO.
    MĚJ POHODIČKOVÝ VÍKENDÍK.
    BOHDA

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Milá Jani, Tvé jarní fotečky jsou nádherné. Moc milé, jemné... a přitom tak jednoduché zákoutíčko. Madeirová vajíčka se záclonkou k sobě náramně ladí a jsou tak nádherná. Také jich doma pár mám a stále je obdivuji... tu precizní práci s nimi. Také chválím konečně dokončený závěs :o)) Dodává všemu takový hezký šmrnc :o)Krásný večer,zdravím Soňa

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Janičko,
    nádherné fotky.
    Závěsy se mi moc líbí,
    myslim že ty nepříjemnosti z nití
    se klidně dají přejít,
    protože výsledek je super!
    Madeirová vajíčka jsou nádherná,
    těším se na ty tvoje.
    Přeji krásný den.
    Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Kami a Adrianka - no ako kuchárka som včera (sobota) zlyhala, pretože plán bol nabitý, takže to zachránil mladík z donáškovej služby s pizzou. A keďže to bol už tretíkrát ten istý, určite si pomyslel, že neviem variť:)))

    Katka, ja dúfam, že z mojej strany neostane len pri chuti a sľuboch :)

    Jani, moja kamarátka, s ktorou sme prežili tie najkrajšie internátové časy je veľmi zručná, krásne tvorí z moduritu,s vajíčkami chodila aj na výstavy, ale akosi nemá čas, tak ako každý v tejto dobe.

    Bohdanka a Sonička, tiež si myslím, že túto krehkú prácu treba len hladkať a obdivovať. Momentálne som ich musela prikryť pletivovým poklopom, pretože naša Julina-potvora chlpatá do jedného vopchala pazúr, zľakla sa a ja mám o jedno vajce menej :(

    Peťka, chce to už len tie násady a potom sa nevzdať po istých neúspechoch, predsa len krehký materiál... no teraz to už nestihnem.

    Dievčatká, srdečná vďaka za milé návštevy ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za čas, ktorý ste venovali napísaniu pár milých slov v komentári ♥